بسم الله الرحمن الرحیم
دبیر خانه دین پژوهان کشور در دهمین آیین تجلیل از پژوهشگران و پژوهش های برتر حوزه دین، از مجاهدت ها و آثار علمی و پژوهشی آیت الله ابراهیم امینی دامت برکاته تجلیل و مقام علمی آیت الله محمدهادی معرفت رحمة الله علیه گرامی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی به آثار و سیره علمی آیتالله معرفت پرداخت و افزود: نوآوری در کارهای قرآنی از جمله ویژگیهای او است؛ آیتالله معرفت مقید صرف به گذشته نبود و برداشتهای لطیفی در این زمینه داشت.
دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در کارهای قرآنی، چگونگی استفاده از روایات و پاسخ دادن به این سئوال که آیا میتوان از روایات به گونهای بهره برد که جایگزین مفهوم شود یا خیر، بود.
وی ادامه داد: ایشان در استفاده از روایات روش القای مفهوم برای آیات قرآنی را مترود می شمرد ولی از روایات برای درک موقعیت آن زمان و سپس استفاده در فهم آیات قرآن استفاده می کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از نظر آیت الله معرفت "حکمت" در آیات قران به معنای دانش و بینش شریعت است و مجموعه اخلاق و مسائل کلامی را شامل می شود و نمی توان گفت آیاتی از کلام خدا داریم که نمی اتوان در فقه از آنها استفاده کرد و از این رو ایشان کلام را پایه فقه می داند.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از اشتراکات خصوصیتی آیتالله امینی و آیتالله معرفت این است که همواره در حال آموزش و تعلیم هستند؛ تتبع علمی و پژوهشهای چندین ساله جزء ویژگیهای این دو محقق برجسته حوزوی و دینی است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه آیتالله معرفت معتقد بود چون علوم تجربی قطعی نیستند پس برداشتهای قرآنی ما در مورد آنها فقط محتمل هستند، گفت: این برداشت و نظریه کاملا دقیق و صحیح است.
دکتر لاریجانی در پایان قرار گرفتن در معرض فکر جدید را یکی از ویژگی های برجسته آیت الله امینی و معرفت برشمرد و گفت: آنها سال های زیادی را برای درک مطلبی می گذاشتند و و از روش های متعدد در این امر بهره می برند.
زمان برگزاری: چهارشنبه 6 خرداد 1394
مکان: میدان جهاد مجتمع آموزشی علی امام خمینی قدس سره
www.dinpajoohan.com