التمهید
التمهید فی علوم القرآن
این كتاب در موضوع علوم قرآن و در ده مجلد به رشته تحریر درآمده است.
جلد اوّل علاوه بر مقدمه، شامل دو بخش میباشد. استاد بخش اوّل را با نام «الوحی و القرآن» به بررسی دو پدیدهٔ وحی و نزول قرآن اختصاص دادهاند. ایشان در بخش دوم با نام «تاریخ القرآن»، دوران جمعآوری قرآن و یکسان سازی مصاحف را بررسی کرده اند.
جلد دوم كتاب نیز در دو بخش تنظیم شده و در آن موضوع «قراءات» و «نسخ» بررسی شده است.
جلد سوم این اثر ارزشمند به موضوع «محكم و متشابه» اختصاص یافته و آیات متشابه در این جلد بررسی و تأویل صحیح آنها از نگاه معظمله ذكر شده و در پایان به مسئله «بدا» و «تنزیه انبیاء» پرداخته است.
علامه در جلد چهارم - که به فرزند شهیدشان، علی معرفت، اهدا کرده اند - بحث اعجاز قرآن مطرح کرده و به مباحثی همچون واژهشناسی اعجاز، ابعاد اعجاز قرآنی، آراء و نظرات دانشمندان مسلمان در مورد اعجاز قرآن، نقد و بررسی قول به صرفه، اعتراف بزرگان ادبی اعراب مشرك معاصر پیامبر به عظمت بیانی قرآن، و مقایسهای عالمانه میان برخی از زیباترین مكتوبات و اشعار عربی و قرآن پرداخته شده است.
حضرت استاد، در جلد پنجم التمهید و در ادامه بحث اعجاز، به اعجاز بیانی قرآن میپردازند و عمده نظریات دانشمندان و مؤلفان جهان اسلام در موضوع اعجاز بیانی را همراه با ذكر شواهد قرآنی و توضیح تفصیلی عناصر مؤثر در اعجاز بیانی توضیح میدهند.
استاد معرفت در بخش پایانی این مجلد از دو جهت (اجمالی و تفصیلی) فصاحت قرآن رابررسی و توضیحاتی ارزشمند در این زمینه بیان داشتهاند.
استاد در جلد ششم التمهید، به اعجاز علمی و اعجاز تشریعی میپردازند.
جلد هفتم تا دهم این کتاب به ترتیب عبارت اند از: شبهات و ردود، صیانة القران من التحریف، التفسیر و المفسرون (در دو جلد) که به سبب اهمیت موضوع این کتاب ها، به طور جداگانه چاپ شده اند.
این مجموعه ابتدا در 6 جلد به چاپ می رسید. جلد های هفت تا ده، بعدا به این مجموعه اضافه شد و تعداد به ده رسید.
تمامی این ده جلد به زبان فارسی ترجمه شده است.
جلد های اول و هفتم تا دهم، مستقل از این مجموعه ی ده جلدی، به زیور چاپ آراسته شده اند و می توان آن ها را جداگانه تهیه کرد.
نمایش متن کتاب در سایت noorlib.ir
- توضیحات
- زیر مجموعه: معرفی کتاب ها
- دسته: التمهید
- بازدید: 3662